RECEPT ZE ŽIVOTA

Ryžový nákyp netradične

Potrebujeme:

200 g ryže, 150 g hydinových párkov,
100 g zelenej papriky, 50 g čerstvých
šampiňónov, 100 g cherry paradajok, 20 g cesnaku, 200 g bravčového mäsa, 100 g tvrdého syru, 100 ml bieleho jogurtu, 100 ml kyslej smotany, kurací vývar, olej, soľ, mleté čierne korenie, vegeta

Postup:

Ryžu uvaríme v kuracom vývare do polomäkka. Bravčové mäso a zelenú papriku nakrájame na rezance, ktoré osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou a opečieme na horúcom oleji. Pridáme pokrájané šampióny, prelisovaný cesnak, nakrájané kúsky hydinových párkov a orestujeme.
Vmiešame predvarenú ryžu a nakrájané paradajky.
Zapekaciu misu potrieme olejom a rozložíme do nej polovičnú časť orestovanej zmesi. Prelejeme omáčkou pripravenou z jogurtu, zo smotany a z nastrúhaného syra.
Pridáme ďalšiu vrstvu ryžovej zmesi, ktorú zalejeme zostávajúcou omáčkou. Naplnenú misu vložíme do horúcej rúry zapiecť.
Môžeme pri podávaní ozdobiť žeruchou.

-Magdalena-

Kam dál?