Študentské víza do Austrálie

Pracovné povolenie k študentským vízam

Najväčšia výhoda študenstkých víz do Austrálie spočíva v tom, že študenti spolu s vízami
získajú aj pracovné povolenie, čiže môžu v Austrálii legálne pracovať.

Agentúra G8M8 sa zaoberá exkluzívne Austráliou a Novým Zélandom. Študentom pomáhame nielen so výberom a zariadením štúdia ale aj žiadosťou o študentské víza. Žiadosť o študentské víza podávame online a do žiadosti vkladáme kontaktné údaju našej agentúry. Vďaka tomu sme schopní komunikovať s imigračným úradom za našich študentov, čo našim klientom poskytuje výhodu lepšej starostlivosti. Úzko spolupracujeme s imigračnými agentami a právnikmi, ktorí našich študentov zastupujú a pomáhajú riešit náročné imigračné a právnické prípady.

6 faktov, ktoré ti ušetria peniaze a zaistia vysnívaný pobyt v Austrálii

  • Získaš pracovné povolenie so študentskými vízami a garantujeme ti ponuku práce
  • G8M8 je registrovanou agentúrou na zastupovanie klientov pri žiadosti o študentské víza
  • S G8M8 získavaš 20+ rokov skúseností s podávaním víz a konzultácie o štúdiu v Austrálii dostávaš ZDARMA
  • Študentsko-pracovné víza bežne zariaďujeme aj na 2 - 4 roky a školné platíš na splátky
  • O víza žiadame online, stačí ak vyplníš náš krátky formulár v pohodlí domova

Tip odborníka

Simona G8M8 NitraŠtudijno-pracovný pobyt odporúčame začať zariaďovať 2-6 mesiacov dopredu dohodnutím si osobného stretnutia. Táto časová rezerva je odporúčaná na vybavenie potrebných dokumentov. V niektorých prípadoch sme schopní zariadiť pobyt aj v priebehu mesiaca. Záleží len na tebe v akej rýchlosti nám dodáš dokumenty. Simona, G8M8 Nitra

Študentské víza do Austrálie

Študentské víza sa od 1. júla 2016 delia len na 2 (namiesto pôvodnych 8) podkategórie víz: 500 (študentské víza) a 590 (guardian víza). Každá krajina je zaradená do tzv. risk levelu od 1 do 3. Každá vzdelávacia inštitúcia v Austrálii je taktiež zaradená do risk levelu od 1 do 3. Kombináciou risk levelu krajiny a školy, na ktorú sa študent prihlásil je žiadosť o študentské víza buď "streamlined", čiže zrýchlená alebo "regular", čiže bežná. Zoznam dokumentov potrebných pri žiadaní o obe typy víz nájdeš tu. Zoznam risk levelov krajín a škôl nie je verejne dostupný. Žiadatelia o víza si môžu skontrolovať o aký typ (streamlined alebo regular) víz budú žiadať zadaním krajiny pôvodu a vzdelávacej inštitúcie na stránke imigračného úradu

Budú mi víza udelené? | Zastúpi ma agentúra?

  • Pri krátkodobom kurze, t.j. kratšíom ako 3 mesiace, budeš potrebovať turistické vízum. Pri kurze dlhšom ako 3 mesiace, budeš potrebovať študentské vízum.

Našim klientom pri vybavovaní žiadostí o vízum poskytujeme BEZPLATNÝ konzultačný servis od roku 1994. Každá žiadosť je starostlivo skontrolovaná, vrátane všetkých priložených dokumentov, potom podaná online na stránke imigračného úradu. Do žiadosti o víza zadávame naše kontaktné údaje aby sme mohli s imigračným úradom komunikovať v tvojom mene ak by nastalo zdržanie v procesovaní žiadosti. Imigračný úrad má v úmysle spracovať až 75% žiadostí maximálne do jedného mesiaca. Vo vybavovaní víz máme takmer 100% úspešnosť pri veľkom objeme žiadostí. Ak ti víza náhodou neudelia, dostaneš všetky peniaze za školné a poistenie späť s výnimkou nízkych storno poplatkov. Za podanie a vybavenie študentských víz neúčtujeme ŽIADNE POPLATKY.

Môžem žiadať o študentské víza aj keď sa nachádzam v zahraničí? Mimo SR/ČR?

Áno, môžeš. Vzhľadom na to, že žiadosti o víza sa podávajú online, nezáleží kde sa v dobe žiadosti nachádzaš. Žiadosť o víza sa podáva cez internet a dokumenty sa nahrávajú ku žiadosti. Je možné, že imigračný úrad si vyžiada ďalšie dokumenty, preto radíme v takýchto prípadoch žiadať v predstihu, nakoľko získanie určitých dokumentov zo Slovenska/Čiech môže byť zdĺhavé ak sa nachádzaš v zahraničí. Obyvatelia SR a ČR patria medzi tzv. low risk countries - preto nemusia podstúpiť zdravotnú prehliadku. Odporúčame pozrieť na stránkach imigračného úradu v akej skupine sa nachádza krajina, v ktorej momentálne žiješ, pretože imigračný úrad si môže s vysokou pravdepodobnosťou vyžiadať zdravotnú prehliadku ak ide o medium alebo high risk country.

Tip odborníka

Katarina G8M8 Blanska BystricaLetenku odporúčame zakúpiť až po udelení študentsko-pracovných víz. Katarina, G8M8 Blanska Bystrica

Môže so mnou do Austrálie pricestovať manžel/ka, druh/družka alebo deti?

V prípade ak si ženatý/vydatá, v dlhodobom vzťahu, alebo máš deti, môže tvoj partner a deti požiadať o tzv. student dependant visa. Sú výhodné v prípade, ak jeden z partnerov ide študovať a druhý (resp deti) ho doprevádza. Závislý partner (dependant) má nárok na maximálne 13 týždňov štúdia. Ak do Austrálie cestuje školopovinné dieťa, má povinnosť školskej dochádzky aj v Austrálii. Obaja partneri získavajú pracovné povolenie na 40 hodín na 2 týždne na celú dĺžku víz s výnimkou študujúceho partnera (hlavného žiadateľa), ktorý môže pracovať neobmedzene počas prázdnin. Závislý partner (dependant) túto možnosť nemá. 

Podmienky študentských víz

Študentské víza sú udelované vždy s určitými podmienkami - tzv. visa condtitions. Môžeš si skontrolovať aké podmienky majú tvoje víza:

  • 8101 - nesmieš pracovať
  • 8104 - pre členov rodiny študenta - povolených 40 hodín práce / 14 dní. Pokiaľ študent začal štúdium Masters alebo PhD, môže člen rodiny pracovať neobmedzene
  • 8105 - študent môže pracovať 40 hodín / 14 dní. V dobe prázdnin je povolené pracovať neobmedzene. Pokiaľ študent študuje Masters by research alebo PhD, môže tiež pracovať neobmedzene
  • 8201 - nesmieš študovať viac ako 13 týždňov
  • 8202 - musíš spĺňať požiadavky na štúdium tj. mať uspokojivý prospech a/alebo dochádzku
  • 8203 - nesmieš zmeniť študijný kurz bez predchádzajúceho súhlasu Department of Immigration
  • 8303 - nesmieš sa účastniť aktivít, ktoré by mohli spôsobiť nepokoje (napr. demonštrácie)
  • 8501 - musíš mať zdravotné poistenie
  • 8516 - musíš stále spĺňať kritériá, na základe ktorých ti boli udelené študentské víza
  • 8517 - deti v školskom veku musia plniť povinnú školskú dochádzku
  • 8522, 8523 - pre členov rodiny študenta - nesmieš opustiť Austráliu neskôr než študent
  • 8533 - musíš informovať svoju školu o zmene tvojej adresy do 7 dní po presťahovaní. Pokiaľ zmeníš školu, musíš o tejto zmene informovať svoju predchádzajúcu školu do 7 dní
  • 8534, 8535 - máš veľmi obmedzený okruh víz, o ktoré môžeš žiadať, pokiaľ si v Austrálii

Zdroj: www.border.gov.au

Platné k 1.1.2017 

Mohlo by ťa zaujímať

Kam dál?