Turistické víza do Austrálie - 600, 651

Turistické víza pre krátkodobé štúdium v Austrálii

Pri návšteve Austrálie na turistické víza odporúčame zapísať sa na krátkodobý intenzívny jazykový kurz. Lepšie spoznáš Austráliu, spoznáš viac ľudí a možno nájdeš spoločníkov na cestovanie.

8 vecí, ktoré by si mal vedieť o turistických vízach do Austrálie

  • k dispozící sú 2 typy turistických víz - podkategória 651 (ročné so vstupom na 3 mesiace) podkategória 600 (aj na dlhodobejší vstup)
  • G8M8 lacno a promptne zariaďuje turistické víza priamo cez online system austrálskej ambasády za 39 EUR
  • z turistických víz na študentské sa dá prejsť v Austrálii
  • platnosť turistických víz 651 je 1 rok a pri každom vstupe dostanete max. dĺžku pobytu 3 mesiace. V tom jednom roku možete vstúpiť do Austrálie niekoľkokrát, vždy maximálne na 3 mesiace. Turistické víza 600 môžu umožniť aj jednorázový pobyt dlhší ako 3 mesiace, maximálne však 1 rok.
  • rodičia austrálskych permanent rezidentov alebo austrálskych občanov dostávajú turistické víza 600 na dlhšie obdobie:
    - až 5 rokov pre rodičov, ktorí majú podanú žiadosť o víza 103 Parent a ich žiadosť bola predbežne posúdená a čaká na rozhodnutie
    - až 3 roky pre rodičov, ktorí už v minulosti v Austrálii boli a dodržali podmienky predchádzajúcich víz
    - až 18 mesiacov pre rodičov, ktorí v Austrálii nikdy neboli
    - tieto špeciálne víza pre rodičov neumožňujú zostať v Austrálii dlhšie ako 12 mesiacov v akomkoľlvek 18-mesačnom období
  • o víza je možné žiadať cez internet
  • víza ti budú udelené elektronicky - nebudeš mať nálepku v pase, príde ti e-mail s číslom Visa Grant Number, ktorým sa prezentuješ na letisku
  • turistické víza ti nedovoľujú pracovať v Austrálii

Tip odborníka

Lenka G8M8 PrahaNa turistické víza môžeš cestovať a krátkodobo študovať. Avšak nemáš pracovné povolenie. Lenka, G8M8 Praha

Je žiadosť o turistické víza zložitá?

O turistické víza sa žiada elektronicky cez internet. Je možné o ne požiadať aj na papierovom formulári, ale doba spracovania je dlhšia. Kontaktuj nás pre viac informácií. Viac informácií nájdeš tu. Ak sa rozhodneš o využitie služieb G8M8, stačí vyplniť krátky online formulár, ktorý ti zašle zástupca G8M8 Great Mate a uhradiť poplatok. V malom počte prípadov si imigračný úrad môže vyžiadať dodanie dokumentov (bankový výpis, potvrdenie o štúdiu/práci, cestovný plán a pod.).

Ktorý druh turistických víz je pre mňa vhodnejší?

Turistické víza podkategória 651 sa obyčajne udeľujú na 1 rok, počas ktorého môže turista vstúpiť do krajiny a odo dňa vstupu vždy ostať najdlhšie 3 mesiace. Za tieto víza sa neplatí žiadny poplatok. Turistické víza podkategória 600 sa rozdeľujú na ďalšie 4 prúdy:

  • Turistický: pre žiadateľov cetujúcich do Austrálie za účelom turistiky, cestovania alebo návštevy priateľov a známych
  • Business: pre podnikateľov cestujúcich do Austrálie za účelom rokovaní alebo návštevy konferencie
  • Sponzorovanie rodinou: na tieto víza potrebuješ rodinného príslušníka v Austráli (alebo člena parlamentu či starostu obce), ktorý ťa bude sponzorovať - imigračný úrad od neho môže vyžadovať preukázanie finančných prostriedkov a v niektorých prípadoch aj zloženie bezpečnostného depozitu
  • Víza pre organizované skupiny z Čínskej republiky

Môžem z turistických víz požiadať o študentské?

Áno. Ak si občan SR a si v Austrálii na turistických vízach, môžeš žiadať o študentské víza bez toho aby si opustil krajinu. Takéto prípady riešime bežne, našim klientom pripravíme všetky potrebné dokumenty a prihlášku v študentskom centre v Sydney.

Tip odborníka

Katarina G8M8 Blanska BystricaTuristické víza vybavujeme online cez internet. Je to najlacnejší a najrýchlejší variant. Ak už si v Austrálii (napr. na študentských vízach), o víza žiadaš online za poplatok AU$340. Katarina, G8M8 Banská Bystrica

Na akú dobu mi budú turistické víza udelené?

Turistické víza sa obyčajne udeľujú na 1 rok, počas ktorého môžeš do Austrálie prísť a ostať odo dňa príletu nepretržite 3 mesiace. Ak ti budú udelené tzv. "mutiple entry visa", môžeš počas roka odísť mimo Austrálie a znova sa vrátiť (až na dobu 3 mesiacov). Z vlastných skúseností však vieme, že pri 3+ opakovanom vstupe do Austrálie to začína byť pre imigračného úradníka podozrivé. Rodičia austrálskych rezidentov a občanov môžu dostať turistické víza 600 na dlhšiu dobu (viď. vyššie). V prípade záujmu o turistické víza kontaktuj zástupcu na email turistickevizum@g8m8.com. Obratom ti pošleme krátky online formulár na turistické víza v slovenčine. Doba vybavenia víz je obvykle 1-7 dní.

Zdroj: www.border.gov.au 
Platné k 1.1.2017 

Kontaktuj nás

Mohlo by ťa zaujímať

Kam dál?