Predlžovanie pobytu v Austrálii

Keď už si v Austrálii a máš platné študentské víza, ktoré ti budú čoskoro končiť, môžeš si svoj pobyt za určitých podmienok predĺžiť. Pri predĺžovaní máš 3 možnosti:

Postup pri predlžovaní víz sa neustále mení. Nasledovný návod ti poskytne všeobecné informácie, ktoré budeš pri procese vybavovania potrebovať. Detailné informácie a zlacnené ceny školného ti, exkluzívne a bezplatne, poskytneme v G8M8 Great Mate.

Tip odborníka

  

Zmeniť školu si môžeš po doštudovaní prvého pol roka "principálneho kurzu", čo je zvyčajne prvý polrok odbornej školy. Keď chceš zmeniť školu, príď približne v 4-5 mesiaci štúdia. Služby spojené so zmenou školy sú v G8M8 ZDARMA. Andrea, G8M8 Sydney

6 dôležitých vecí, ktoré ti uľahčia predlžovanie študentských víz

  • skontroluj si dátum vypršania víz a požiadaj o predĺženie pred týmto dátumom
  • ak máš doštudovaný kurz napr. Diploma of Management a chceš si predĺžiť víza na ďalšie štúdium, odporúčame zvoliť nadväzujúci/príbuzný kurz na úrovni Advance Diploma/Master 
  • 99% študentov, ktorí si u nás predlžujú študentské víza, nie sú vyzvaní, aby dokladovali finančné krytie
  • žiadosť o predĺženie víz sa podáva online, v agentúre G8M8 ti s ňou BEZPLATNE pomôžeme
  • študentské víza si môžeš predĺžiť niekoľkokrát (máme študentov, ktorí tak urobili viac než 3x)
  • nie si náš študent? NEVADÍ! s G8M8 Great Mate si môžeš predĺžiť víza, aj keď si doteraz nebol našim študentom - stačí prísť do agentúry na bezplatnú konzultáciu a my ťa poinformujeme o tvojich možnostiach

Predĺžia mi vôbec víza? Kontaktuj nás

Nemusíš sa báť. S predlžovaním víz naši študenti nemajú problém. Pokiaľ si dodržiaval podmienky študentských víz doteraz; t.j. dochádzka, akademický "progress" a splníš podmienky na predĺženie, nemal by si mať s predĺžením žiadne problémy. Nezabudni, že ak študuješ v tom istom odbore, je potrebné sa prihlásiť na vyšší level. Ak meníš odbor, môžeš začať študovať na tej istej úrovni, avšak celkový zápis na študium by mal končiť aspoň o jednu úroveň vyššie (napr. z Diploma na Advanced Diploma a pod.).

Čo ak mi nestihnú udeliť nové víza predtým, než mi vypršia staré?

Dôležitým faktom je, že si o víza už požiadal. Ak ti vyprší platnosť víz a stále ti neudelili nové, nastupuješ na tzv. bridging víza typu A až do chvíle, kým ti neudelia študentské. Počas týchto víz pre teba platia rovnaké podmienky ako počas tvojich predchádzajúcich víz, ktoré ti už vypršali. Ak ti už začne nový kurz, musíš naň nastúpiť. Počas doby trvania bridging víz A však neopúšťaj krajinu, lebo sa na ne nemôžeš vrátiť späť. Ak potrebuješ vycestovať, požiadaj si o Bridging víza typu B, ktoré ti umožnia návrat spať. 

Tip odborníka

Víza si môžeš predĺžiť aj zo študentských na turistické. O možnostiach, postupe a podmienkach sa príď informovať k nám do študentského centra. Andrea, G8M8 Sydney

Môžem si predĺžiť víza z turistických prípadne Work and Holiday na študentské?

Samozrejme! V súčasnosti to už nie je vôbec problém. V našej pobočke v Sydney ti so všetkým pomôžeme - od zápisu na školu, až po podanie samotnej vízovej žiadosti. Štúdium nie je nijako obmedzované, všetko zavisí od tvojich požiadaviek a celkového profilu (vzdelanie, prax).

Koľko ma to bude stáť?

Pri predlžovaní víz treba počítať s nasledovnými výdavkami:

  • uhradenie štúdia (stačí 3 - mesačná splátka), viac informácií o nákladoch na štúdium nájdeš tu
  • povinné študentské zdravotné poistenie na celú dobu štúdia (AU$479/rok)
  • poplatok za predĺženie študentských víz AU$575
  • imigračný úrad si môže vyžiadať doklad o finančnom krytí, výšku ktorého s tebou vypočítame v agentúre pri bezplatnej a nezáväznej konzultácii

Veľkou výhodou je, že v prípade nedostatku financií na zaplatenie 6-tich mesiacov na odbornej škole, stačí uhradiť iba 3-mesačnú splátku, prípadne iba zálohu za štúdium (záleží na zvolenej škole a odbore).

Postup vybavovania | Čo potrebujem Kontaktuj nás

Celý proces vybavovania je taký istý, ako keby išlo o prvú žiadosť o študentské víza. Prvým krokom je výber a platba školy. Stačí uhradiť 3-mesačnú splátku (prípadne iba zálohu za štúdium, pokiaľ to tebou zvolená škola umožňuje). Ak však chceš študovať jazyk, je potrebné uhradiť celé štúdium angličtiny. Niektoré jazykové školy ponúkajú splátkový systém, podrobnejšie ti o tom povieme na bezplatnej konzultácii. Po uhradení poplatku škola vydá CoE formulár (Confirmation of Enrolment- potvrdenie o štúdiu), ktorý je potrebný (spolu s pasom, zdravotným poistením, GTE listom -motivačným listom pre imigračný) a poplatkom AU$575) k žiadosti o študentské víza. Študentské víza sa podávajú už len elektronicky, vyplnením online žiadosti.

 

Tip odborníka

Peter G8M8 SydneyJe dôležité dodržať základné termíny pri predlžovaní víz. Do 28 dní od ukončenia školy podať žiadosť o predĺženie víz a do 56 dní nastúpiť na novú školu. Peter, G8M8 Sydney

Ako prebieha samotná žiadosť?

O študentské víza s tebou požiadame online, kde sa vyplnia potrebné údaje. Poplatok je treba zaplatiť kreditnou kartou VISA, MASTER, AMEX, atď. Potvrdenie o platbe, prípadne celú prihlášku, si vytlač kvôli referenčnému číslu TRN, ktoré budeš potrebovať v budúcnosti na komunikáciu s imigračným. Doklad o zaplatení zdravotného poistenia prikladáme v žiadosti o víza ihneď, imigračný úrad si môže vyžiadať dodatočne aj doklad o finančnom krytí počas tvojho pobytu v Austrálii.

Všetky dokumenty musia byť preložené do angličtiny a naskenované v dobrej kvalite (kedže je žiadosť podávaná online, nie je potrebné dokladať originály). Pomoc s predlžovaním pobytu, napr. s vypočítaním potrebného finančného krytia, alebo s výberom z množstva škôl, ti poskytne naša agentúra úplne zadarmo:
G8M8 Great Mate Pty Ltd, Suite 401, Level 4, Fayworth House, 379 - 383 Pitt Street, Sydney. Telefón: (02) 9212 7200, info@g8m8.com

Great Mate si za svoje služby neúčtuje žiadne poplatky naviac. Zaplatíš iba sumu, ktorú by si platil priamo škole (častokrát aj oveľa MENEJ!) a servis získaš ZDARMA.

Potrebuješ si predĺžiť víza? Kontaktuj nás, radi ti pomôžeme.

Zdroj: http://www.homeaffairs.gov.au/ 
Platné k 04.04.2019

Kontaktuj nás

Mohlo by ťa zaujímať

Kam dál?