Študentské víza do Austrálie - 500

Pracovné povolenie k študentským vízam

Najväčšia výhoda študenstkých víz do Austrálie spočíva v tom, že študenti spolu s vízami
získajú aj pracovné povolenie, čiže môžu v Austrálii legálne pracovať.

Agentúra G8M8 sa zaoberá exkluzívne Austráliou a Novým Zélandom. Študentom pomáhame nielen s výberom a zariadením štúdia, ale aj žiadosťou o študentské víza. Žiadosť o študentské víza podávame online a do žiadosti vkladáme kontaktné údaje našej agentúry. Vďaka tomu sme schopní komunikovať s imigračným úradom za našich študentov, čo našim klientom poskytuje výhodu lepšej starostlivosti. Úzko spolupracujeme s migračnými agentami a právnikmi, ktorí našich študentov zastupujú a pomáhajú riešit náročné migračné a právnické prípady.

5 faktov, ktoré ti ušetria peniaze a zaistia vysnívaný pobyt v Austrálii

  • Získaš pracovné povolenie so študentskými vízami a garantujeme ti pravidelné ponuky práce
  • G8M8 je registrovanou agentúrou na zastupovanie klientov pri žiadosti o študentské víza
  • S G8M8 získavaš 23+ rokov skúseností s podávaním víz a konzultácie na Slovensku aj v Austrálii dostávaš ZDARMA
  • Študentsko-pracovné víza môžeš mať na 1 - 4 roky a školné platíš na splátky
  • O víza žiadame online, stačí ak vyplníš náš krátky formulár v pohodlí domova

Tip odborníka

Simona G8M8 NitraŠtudijno-pracovný pobyt odporúčame začať zariaďovať 3-6 mesiacov dopredu dohodnutím si osobného stretnutia. Táto časová rezerva je odporúčaná na vybavenie všetkých potrebných dokumentov. V niektorých prípadoch sme schopní zariadiť pobyt aj skôr. Záleží len na tebe ako rýchlo nám dodáš potrebné dokumenty. Simona, G8M8 Nitra

Študentské víza do Austrálie

Študentské víza sa od 1. júla 2016 delia len na 2 (namiesto pôvodných 8) podkategórie víz: 500 (študentské víza) a 590 (guardian víza). Každá krajina je zaradená do tzv. risk levelu od 1 do 3. Každá vzdelávacia inštitúcia v Austrálii je taktiež zaradená do risk levelu od 1 do 3. Kombináciou risk levelu krajiny a školy, na ktorú sa študent prihlási, je žiadosť o študentské víza buď "streamlined", čiže zrýchlená alebo "regular", čiže bežná. Zoznam dokumentov potrebných pri žiadaní o oba typy víz nájdeš tu. Zoznam risk levelov krajín a škôl nie je verejne dostupný. Žiadatelia o víza si môžu skontrolovať o aký typ (streamlined alebo regular) víz budú žiadať zadaním krajiny pôvodu a vzdelávacej inštitúcie na stránke imigračného úradu

Budú mi víza udelené? | Zastúpi ma agentúra?

  • Pri krátkodobom kurze, t.j. kratšom ako 3 mesiace, budeš potrebovať turistické vízum.
  • Pri kurze dlhšom ako 3 mesiace, budeš potrebovať študentské vízum.

Našim klientom pri vybavovaní žiadostí o vízum poskytujeme BEZPLATNÝ konzultačný servis od roku 1994. Každá žiadosť je starostlivo skontrolovaná, vrátane všetkých priložených dokumentov, potom podaná online na stránke imigračného úradu. Do žiadosti o víza zadávame naše kontaktné údaje, aby sme mohli s imigračným úradom komunikovať v tvojom mene ak by nastalo zdržanie v procesovaní žiadosti. Imigračný úrad má v úmysle spracovať až 75% žiadostí maximálne do jedného mesiaca. Vo vybavovaní víz máme takmer 100% úspešnosť pri veľkom objeme žiadostí. Ak ti víza náhodou neudelia, dostaneš všetky peniaze za školné a poistenie späť, s výnimkou nízkych storno poplatkov. Za podanie a vybavenie študentských víz neúčtujeme ŽIADNE POPLATKY.

Môžem žiadať o študentské víza aj keď sa nachádzam v zahraničí? Mimo SR/ČR?

Áno, môžeš. Vzhľadom na to, že žiadosti o víza sa podávajú online, nezáleží kde sa v dobe žiadosti nachádzaš. Žiadosť o víza sa podáva cez internet a dokumenty sa nahrávajú ku žiadosti. Je možné, že imigračný úrad si vyžiada ďalšie dokumenty, preto radíme v takýchto prípadoch žiadať v predstihu, nakoľko získanie určitých dokumentov zo Slovenska/Čiech môže byť zdĺhavé ak sa nachádzaš v zahraničí. Obyvatelia SR a ČR patria medzi tzv. low risk countries - preto nemusia podstúpiť zdravotnú prehliadku. Odporúčame pozrieť na stránkach imigračného úradu v akej skupine sa nachádza krajina, v ktorej momentálne žiješ, pretože imigračný úrad si môže s vysokou pravdepodobnosťou vyžiadať zdravotnú prehliadku ak ide o medium alebo high risk country.

Tip odborníka

  Letenku odporúčame zakúpiť až po udelení študentsko-pracovných víz. Andrea, G8M8 Sydney

Môže so mnou do Austrálie pricestovať manžel/ka, druh/družka alebo deti?

V prípade ak si ženatý/vydatá, v dlhodobom vzťahu, alebo máš deti, môže tvoj partner a deti požiadať o tzv. student dependant visa. Sú výhodné v prípade, ak jeden z partnerov ide študovať a druhý (resp deti) ho doprevádza. Závislý partner (dependant) má nárok na maximálne 3 mesiace štúdia. Ak do Austrálie cestuje školopovinné dieťa, má povinnosť školskej dochádzky aj v Austrálii. Obaja partneri získavajú pracovné povolenie na 40 hodín za 2 týždne na celú dĺžku víz, s výnimkou študujúceho partnera (hlavného žiadateľa), ktorý môže pracovať neobmedzene počas prázdnin. Závislý partner (dependant) túto možnosť nemá. 

Podmienky študentských víz

Študentské víza sú udelované vždy s určitými podmienkami - tzv. visa condtitions. Môžeš si skontrolovať aké podmienky majú tvoje víza, napríklad:

  • 8101 - nesmieš pracovať
  • 8104 - pre členov rodiny študenta - povolených 40 hodín práce / 14 dní. Pokiaľ študent začal štúdium Masters alebo PhD, môže člen rodiny pracovať neobmedzene
  • 8105 - študent môže pracovať 40 hodín / 14 dní. V dobe prázdnin je povolené pracovať neobmedzene. Pokiaľ študent študuje Masters by research alebo PhD, môže tiež pracovať neobmedzene
  • 8201 - nesmieš študovať viac ako 3 mesiace
  • 8202 - musíš spĺňať požiadavky na štúdium tj. mať uspokojivý prospech a/alebo dochádzku
  • 8203 - nesmieš zmeniť študijný kurz bez predchádzajúceho súhlasu Department of Immigration
  • 8303 - nesmieš sa účastniť aktivít, ktoré by mohli spôsobiť nepokoje (napr. demonštrácie)
  • 8501 - musíš mať zdravotné poistenie
  • 8516 - musíš stále spĺňať kritériá, na základe ktorých ti boli udelené študentské víza
  • 8517 - deti v školskom veku musia plniť povinnú školskú dochádzku
  • 8522, 8523 - pre členov rodiny študenta - nesmieš opustiť Austráliu neskôr než študent
  • 8533 - musíš informovať svoju školu o zmene tvojej adresy do 7 dní po presťahovaní. Pokiaľ zmeníš školu, musíš o tejto zmene informovať svoju predchádzajúcu školu do 7 dní
  • 8534, 8535 - máš veľmi obmedzený okruh víz, o ktoré môžeš žiadať, pokiaľ si v Austrálii

Zdroj: http://www.homeaffairs.gov.au/  

Platné k 1.5.2019

Mohlo by ťa zaujímať

Kam dál?