Dokumenty potrebné ku žiadosti o víza

Žiadatelia o víza do Austrálie sú rozdelení do dvoch skupín

Zoznam dokumentov, ktoré musíš dokladať k žiadosti o študentské víza do Austrálie závisí od toho či je tvoja žiadosť "streamlined" čiže zrýchlená alebo "regular" bežná". Tvoje zaradenie je podmienené tvojim štátnym občianstvom a školou/college/univerzitou,  na ktorú sa chystáš v Austrálii študovať. 

 

Žiadatelia v "streamlined" žiadosti musia pri žiadosti o študentské víza predložiť

  • Zaplatený ambasádny poplatok za žiadosť o študentské víza AU$560 (393 EUR).
  • Zaplatené štúdium v Austrálii - Confirmation of Enrolment (CoE).
  • Zaplatené povinné zdravotné poistenie OSHC AU$42,50/mesiac (30 EUR/mesiac), musí byť zaplatené na celú dĺžku víz.
  • Platný cestovný pas na celú dĺžku víz plus pol roka po ich skončení.
  • Najvyššie dosiahnuté vzdelanie (maturita, diplom).
  • Predošlé a aktuálne zamestnania / živnosť.
  • Motivačný list pre austrálsku ambasádu v angličtine (ako tvoje zamýšlané štúdium v Austrálii prispeje k tvojej budúcej kariére a aké máš dôvody pre návrat do rodnej krajiny)
  • Vyplnenie online ambasádneho formulára.

Žiadatelia v "regular" žiadosti musia pri žiadosti o študentské víza predložiť

  • Zaplatený ambasádny poplatok za žiadosť o študentské víza AU$560 (393 EUR).
  • Zaplatené štúdium v Austrálii - Confirmation of Enrolment (CoE).
  • Zaplatené povinné zdravotné poistenie OSHC AU$42,50/mesiac (30 EUR/mesiac), musí byť zaplatené na celú dĺžku víz.
  • Platný cestovný pas na celú dĺžku víz plus pol roka po ich skončení.
  • Najvyššie dosiahnuté vzdelanie (maturita, diplom).
  • Predošlé a aktuálne zamestnania / živnosť.
  • Motivačný list pre austrálsku ambasádu v slovenčine (ako tvoje zamýšlané štúdium v Austrálii prispeje k tvojej budúcej kariére a osobnému rozvoju).
  • Vyplnenie online ambasádneho formulára.
  • Preukázanie finančného krytia v závislosti od dĺžky pobytu, AU$1 652/mesiac (1 180 EUR)/mesiac, maximálne AU$19 830 (14 164 EUR) na 1-ročné a dlhšie víza + spiatočná letenka AU$2 000 (1 429 EUR).

Certifikát o úrovni angličtiny nie starší ako 2 roky. Certifikát angličtiny nemusíš dokladať ak:

  1. si študoval minuimálne 5 rokov v Austrálii, Kanade, Južnej Afrike, Írsku alebo na Novom Zélande
  2. si za posledné 2 roky ukončil štúdium v Austrálii kvalifikáciou Cert IV alebo vyššie (Diploma, Adv Dipl, Bakalár) ako držiteľ študentských víz
Zoznam akceptovaných anglických certifikátov austrálskym imigračným úradom
Test Angličtiny  Minimálna úroveň Minimálna úroveň pri kombinácii so štúdiom angličtiny (min 10 týždňov) Minimálna úroveň pri kombinácii so štúdiom angličtiny (min 20 týždňov)
IELTS 5.5 5 4.5
TOEFL Paper based 527 500 450
TOEFL internet 46 35 32
CAE (Cambridge) 162 154 147
Pearson Test of English Academic 42 36 30
Occupational English Test Pass N/A N/A

 

Zdroj: http://www.homeaffairs.gov.au/  

Platné k 1.1.2017

Mohlo by ťa zaujímať

Kam dál?