RECEPT ZE ŽIVOTA

Kurací pilaf

Potrebujeme:

200 g kuracích pŕs, 50 g červenej
papriky, 50 g žltej papriky, 30 g cibuľky,
150 g ryže, 20 g cesnaku, 10 g píniových orieškov, 20 g hrozienok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie,
kurkuma,petržlenová vňať, vývar (kurací, zeleninový...)

Postup:

Kuracie prsia pokrájame na menšie rezance. Posolíme, okoreníme a necháme 15 min odstáť.
Farebné papriky, cibuľku a cesnak nakrájame na menšie kúsky a spolu s odležaným kuracím mäsom prudko opečieme na horúcom oleji.
Pridáme prepláchnutú ryžu, premiešame a krátko opečieme.
Potom zmes zalejeme vývarom, v ktorom sme rozmiešali kurkumu a necháme dusiť. Asi v polovici dusenia pridáme píniové oriešky, hrozienka a spolu dusíme do mäkka.
Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.
Magdalena

Kam dál?