RECEPTY ZO ŽIVOTA

RECEPTY ZO ŽIVOTA

Výborná polievka – Pikantná slepačia

1 kura, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 1 stredne veľký kaleráb, 200 g zelenej špargle, 1 paprika čili, 1 petržlen, 1 cibuľa, šťava z 1 citróna, 200g šampiňonóv, mleté čierne korenie, soľ, 150g rezancov

Postup:
Umyté a očistené kura uvaríme s koreňovou zeleninou, cibuľou, so soľou a s korením. Asi 15 minút pred dovarením pridáme špargľu a krátko pred dovarením očistené šampińóny.Hrniec odstavíme z ohňa, mäso vyberieme, vykostíme a pokrájame na menšie kúsky. Vývar precedíme cez sito do druhého hrnca a zeleninu pokrájame na kúsky. Do polievky vlejeme šťavu z citróna a na kolieska pokrájanú papriku čili. Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode, zlejeme, necháme odkvapkať. Naspodok tanierov vložíme rezance, slepačie mäso, zeleninu s hubami a zalejeme vývarom.

Šalát s kuracím mäsom

500 g zelenej špargle, 30 g masla, 250 g kuracích pŕs, 2 stonky zeleru, soľ, horčica, 2 ČL kryštálového cukru, mleté čierne korenie, 9 PL olive oil, 200 g šampiňónov, 200 g tvrdého syra, 1 mango, 15Og kokteilových paradajok, 1 kučeravý šalát, 4 Pl vínneho octu, 2 PL ostrej horčice

Postup:
Špargľu očistíme a v osolenej vriacej vode varíme asi 15 minút s maslom a so štipkou cukru. Kuracie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme. Opečieme ich dozlatista z obidvoch strán na 2 PL oleja a nakrájame na plátky. Umytý zeler nakrájame na kolieska. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a opečieme na 1 Pl oleja. Syr nakrájame na kocky. Mango olúpeme, oddelíme od kôstky a pokrájame. Paradajky rozpolíme a šalát natrháme na malé kúsky. Zo zvyšného oleja, z octu, horčice, zo soli, z korenia a cukru pripravíme nálev. Všetku zeleninu zmiešame s kuracím mäsom, polejeme nálevom a môžeme podávať.

Kam dál?