RECEPTY ZO ŽIVOTA

RECEPTY ZO ŽIVOTA

Milí čitatelia HERALDu!
V tomto čase, keď sme stále viac a viac všetci zaneprázdnení, nemáme doslova na nič čas, skúste aj tak za hodinu vykúzliť úžasnú, výdatnú večeru.


Ryba s mandľami
Suroviny:
4 ks bielej ryby, soľ, 50 g masla, 50 g posekaných mandlí, bylinky, citrónová šťava, mleté biele korenie
Postup:
Olúpané mandle pokrájame na hranolčeky a opečieme ich na panvici na 10g rozpusteného masla. Bylinky nasekáme, jednotlivé kúsky ryby osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 20 min odstáť. Odležanú rybu naparíme, dáme na tanier, na povrchu posypeme bylinkami, okoreníme mletým bielym korením, polejeme zvyšným rozpusteným maslom a ozdobíme opečenými mandľami. Ako prílohu môžete zvoliť zeleninový šalát, naparenú zeleninu, dusenú zeleninu, opekané zemiaky, zemiakové pyré, celozrnné pečivo, proste podľa vlastnej chuti.

Špagety s fazuľkou
Suroviny:
500 g zelenej fazuľky, 3 vetvičky a 1 PL nasekanej saturejky, soľ, 400 g špagiet, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 PL olive oil, 1 smotana na šľahanie, 150 ml zeleninového vývaru-kocka,125 g strúhaného parmezánu, mleté čierne korenie
Postup:
Fazuľku umyjeme, očistíme a nakrájame na 4 cm dlhé kúsky. Necháme zovrieť dostatočné množstvo vody, pridáme vetvičky saturejky, štipku soli, špagety, fazuľku a všetko spolu domäkka uvaríme.Medzitým očistíme cibuľu a cesnak, oboje nadrobno nakrájame a speníme na oleji. Zalejeme smotanou, vývarom a varíme, kým nevznikne hustejší krém. Vmiešame asi 100 g parmezánu, mleté čierne korenie a krátko povaríme.Uvarené špagety zmiešame s pripravenou omáčkou a rozdelíme do misiek. Posypeme zvyšným parmezánom a ozdobíme lístkami saturejky.

- Magdaléna -

Kam dál?