RECEPTY ZO ŽIVOTA

RECEPTY ZO ŽIVOTA

Milí čitatelia Heraldu!

V tomto vianočnom čísle Vás pre zmenu nebudeme ohurovať super zdravými receptami, ale ponúknem nejaký rýchly receptík na klasické austrálske vianočné menu.

Pri hľadaní sviatočného menu som narazila na tento super tip - vianočného párty menu, ktorý vám zaberie asi 25 minút možno aj menej ak sa “zapálite“ pre vec.

BBQ klobásky

Základom je mať gril, čo v Austrálii asi nebude problém veď sú aj v parkoch. Potrebujeme dostatok klobások, aby sme nakŕmili všetkých lenivcov, čo prišli na našu párty, lebo sa im nechcelo variť. Do klobások urobíme vidličkou zopár dier, nech sa lepšie uvaria. Povaríme ich najskôr vo vode asi 10 minút nech sa vyplaví prebytočný tuk a ugrilujeme dozlatista. Podávame s kečupom a BBQ omáčkou, keďže sa obidve pochutiny môžme následne ľahko vyprať.

Opražená cibuľa na kari

K nášmu prvému receptu sa super hodí opražená cibuľa na kari. Príprava spočíva v nakrájaní cibule, aby sa dostalo všetkým ku klobáskam. Takto upravenú cibuľu opražíme na oleji, pričóm pridávame kari korenie pre chuť. Po dopražení túto pochúťku položíme na papierový obrúsok na odstránenie nadbytočného oleja.

Zemiakový šalát

Nech máme aj trošku viac zelenikny ako opraženú cibuľu urobíme si zemiakový šalát, čím sa aspoň trošku priblížime k Vianociam doma. Potrebujeme zemiaky, cibuľu, vajcia uvarené natvrdo a majonézu.
Uvaríme vajíčka asi za 8 minút a necháme vychladnúť. Ošúpeme a uvaríme zemiaky a nakoniec nakrájame cibuľu. Zmiešame všetko dokopy s majonézou.

Sladký zelený šalát

Keďže nám asi ostane majonéza z predchádzajúceho receptu použijeme ju aj na druhý šalát nasladko. Nadrobno nakrájanú kapustu a pred podávaním osladíme a dobre premiešame s majonézou.

Kam dál?