RECEPTY ZO ŽIVOTA: Kura na kyslej kapuste.

Potrebujeme:
1 kurča, 1 kg kyslej kapusty,
8 plátkov prerastenej oravskej slaniny,
soľ, mletá červená paprika, mletá rasca
Postup:
Kurča očistíme, rozporcujeme na 4 časti, osolíme, poprášime mletou červenou paprikou a mletou rascou. Kyslú kapustu scedíme a pokrájame. Na dno pekáča (jenskej misy) položíme 4 plátky oravskej slaniny, na slaninu rozložíme pokrájanú kyslú kapustu a na kapustu pripravené kurča. Na každú porciu kuraťa položíme plátok oravskej slaniny.
Pečieme vo vyhriatej rúre (225-255°C) najskôr zakryté alobalom asi 30 minút, potom odkryjeme a dopečieme pri 180°C do hneda.
Dobrú chuť!

-kv-

Kam dál?