VIANOČNÝ RECEPT

VIANOČNÝ RECEPT

Vianočná kapustnica

Potrebujeme:

100 g fazule
400 g bravčového mäsa
400 g údeného bravčového mäsa
sušené hríby
1 malú lyžičku soli
celé čierne korenie
mletý kmín
4 strúčiky cesnaku
500 g kyslej kapusty
klobásku
1 polievkovú lyžicu oleja
4 polievkové lyžice hladkej múky

Príprava:

Fazuľu namočíme do teplej (asi 20˚C) vody (na noc). Do 2.5l studenej vody dáme variť bravčové mäso, údené mäso (v prípade, že nie je tepelne upravované), fazuľu, sušené hríby, soľ, celé čierne korenie. Keď je bravčové mäso skoro uvarené, pridáme mletý kmín, klobásu, 4 strúčiky rozdrveného cesnaku, kapustu (ak sa nám zdá príliš kyslá, opláchneme ju pod tečúcou vodou) a údené mäso (ak sme ho už nepridali). Varíme. Urobíme zápražku z oleja a hladkej múky a miešame pokiaľ zhnedne. Keď je fazuľa, mäso a klobása mäkká (klobásku môžeme vidličkou popukať), pridáme vodu z polievky do zápražky, zriedime ju a nakoniec vlejeme do polievky. Následne ešte aspoň 10 min varíme.

Dostupnosť ingrediencii nájdete v článku Vianočné nákupy a varenie.

Dobrú chuť !!!

-pp-

Kam dál?