Austrália - Rozdiely medzi Work and holiday a študentskými vízami

Austrália - Rozdiely medzi Work and holiday a študentskými vízami

G8M8 Great Mate prináša svetlo do problematiky Work and Holiday vs študentských víz. V tabuľke vysvetľujeme hlavné rozdiely, výhody a nevýhody oboch víz. 


 

WH Visa

Študentské víza

Vekové obmedznie

18 - 30 rokov

Bez obmedzenia

Znalosť angličitiny

IELTS 4.5 overall

nie je potrebná (iba na odborné/univerzitné kurzy je potrebná určitá znalosť angličtiny)

Daňové zaťaženie

32.5% od prvého zarobeného dolára

0% pri zárobku do $18 200

19% pri zárobku $18 200 - $35 000 

Dĺžka víz

1 rok

Dľžka víz udávaná dľžkou štúdia. 4mes - 5+ rokov

Možnosť štúdia v Austrálii

Dobrovoľné, maximálne 4 mesiace

Štúdium je povinné počas študentských víz

Možnosť predĺženia víz

Nie, víza sú iba na jeden rok

Áno, študenti si bežne predĺžujú študentské víza v Austrálii

Možnosť žiadosti o iné víza po vypršaní víz

Obmedzené, držitelia WH víz si niekedy žiadajú o 457 sponsorship víza

turistické, 485 - post study a post graduate, 457 víza - za prepodkladu že žiadateľ spĺňa podmienky o tieto víza

Možnosť zahrnúť rodinu do víz (zobrať zo sebou)

Nie

Áno, partner a deti študenta môžu získať “student dependant viza” a pricestovať tiež

Pracovné povolenie

MAX 6 mesiacov u jedného zamestnávateľa

(neobmedzený počet hodín)

neobmedzene počas prázdnin

40 hodín/2 týždne počas štúdia
Dľžka zamestnania u jedného zamestnávateľa je neobmedzená

Požiadavka na minimálne dosiahnuteé vzdelanie

Áno, bakalár pre väčšinu krajín. Požiadavka pre Slovensko bude potvrdená čoskoro

Nie, iba univerzity a niektoré odborné školy

 
Nepremeškaj novinky o implementácii Work and Holiday víz pre Slovensko do platnosti. Vyplni online formulár a budeme ťa informovať o všetkých novinkách. 

Kam dál?