RECEPT ZO ŽIVOTA: Medový koláč so sušeným ovocím

Potrebujeme:
3 poháre grepfruitovej alebo pomarančovej šťavy, 2 poháre ovsených vločiek, 1 pohár polohrubej múky, 1 pohár pokrájaného sušeného ovocia (marhule, slivky, figy, datle...), 1 pohár mlieka, ½ pohára posekaných vlašských orechov, 1/3 pohára medu, 2 bielka, ¾ lyžičky sódy bikarbóny, ½ lyžičky škorice, ½ lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, tuk na vymastenie formy.

V miske zmiešame sušené ovocie, orechy, šťavu, med, bielka a odstavíme, aby ovocie napučalo. V druhej miske zmiešame sódu, škoricu, prášok do pečiva a soľ. Vsypeme do misky s napučaným ovocím. Pridáme múku, mlieko a za stáleho miešania dosýpame ovsené vločky.

Cesto dáme do tukom vymastenej formy o priemere 26cm. Pečieme asi 25-30 minút pri teplote 180-190˚C.

-Magdalena-

Kam dál?